Tävlingsdags, snart..

Som jag skrev i förra inlägget så är det en del pågång. Idag anmälde jag Bus till två tävlingar, en rallylydnadstävling och en lydnadstävling. I rallyn så blir det debut i Fortsättningsklassen och vi har några moment som vi behöver tränar mer på där medan i lydnaden så känner jag att vi har allt utan är bara mer att finslipa på det sista och försöka nöta mer på platsliggningen i olika miljöer.
Båda dessa tävlingar är i Maj så vi har lite tid på oss, innan dess ska jag och Bus köra en inoff i lydnads 1:an, det känns bra så får man veta hur man verkligen ligger till.
I söndags var vi iväg och tränade i en fin inomhuslokal här i stan, både Idefix och Bus fick följa. Vi tränade lite rally och med Bus körde jag även lite platsliggning med störningar runt henne. Bus gick jättefint, hon är otroligt följsam och söker kontakt och lösningar och det är så kul att träna med henne!
Även Idefix var jätteduktig. Han är så söt, han vill så mycket och har inget tålamod alls.. Han vill att det ska hända grejer hela tiden. Med honom tränar jag mest att få till ett bättre fotgående då jag släppt på det och låtit honom flyta ut. Känns som att vi behöver träna upp det innan vi kan starta i nästa klass i rallyn. 
Innan jag avslutar så vill jag tipsa ungdomar i åldern 6-25 år att Luleå Hundungdom anordnar Tematräningar på söndagar så kika in på vår facebook-sida för mer information!