24 augusti

I torsdag så började skolan för mig, sista året på gymnasiet nu vilket blir spännande! Men det betyder tyvärr att jag inte kan vara med hundarna hela dagarna.. Men Bus tycker det är bra att jag går upp tidigt även fast hon inte fattar att det är för att jag ska åka hemmifrån också.
 
I fredags och lördags så var jag och mamma i Boden och kollade in tjänstehunds-SM där en Huset Elliotare var med, Busets moster Jota. Var riktigt häftigt att se. Vi fick gå bakom Jota på patrullen och det var verkligen superkul att se hur det funkade. Jag är riktigt imponerad av vad våra fyrbenta-vänner kan göra!
 
Idag så har jag tränat lite visselpipa med Bus, samt lite allmänlydnad som stanna kvar, inkallningar och fotposition. På kvällen fick hon även gå ett viltspår. Hon har fattat att hon ska spåra, nu behöver hon bara bli lite mer van vid att gå ostigat och vid olika ljud. Men hon var riktigt duktig mitt Lilla Bus!
Maya fick träna lydnad. Hon har grymt bra apporteringar, dock så kommer det ibland ett litet glädje-tjut när jag ger kommando men men.. Uthoppet börjar också att sitta. Vi håller på att finslipa sättandena på fjärret, att ligga ner till kommando kommer på platsliggningen samt lite bakdelskontroll. Ska ta tag och börja träna rutan nu så vi kanske kan starta lite senare i höst. Vilken träningsglöd det är i den lilla vovven, oj vad kul hon tycker att det är att träna!